Tandvårdsteamet

Praktikertjänst logotyp
Kundnöjdhet 4.6 av 5
4.6/5

TANDREGLERING

Vi vill att du ska älska ditt leenden!

Tandvårdsteamet Emelie Ring erbjuder tandreglering med hjälp av Invisalign. Invisalign reglerar tänderna med hjälp av en serie löstagbara genomskinliga plastskenor. Skenorna är nästintill osynlig och tack vara 3D-teknik finns det möjlighet att se ett simulerat slutresultat redan innan du påbörjar behandlingen.  De individuellt anpassade tandskenorna byts ut varje till varannan vecka och tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget.

 
Så går en behandling till:

Innan tandreglering påbörjas startar vi alltid med en analys av ditt bett. VI diskuterar om invisalign kan vara ett tandregleringsalternativ för dig. Om så är fallet inleds behandlingen med att röntgenbilder och kliniska fotografier tas, sedan görs även ett digitalt avtryck av tänder, detta för att möjliggöra skapandet av en 3d-modell av dina tänder. Med hjälp av dagens moderna teknik görs en analys av bettet, en modell av slutmålet tas fram och en tidsram sätts upp för hur lång tid behandlingen uppskattas ta. Med hjälp av ett 3d-program kan du alltså på förhand se slutresultatet av din behandling. 

Under behandlingens gång byter du ut de individuellt framtagna skenorna med jämna mellanrum, exakt hur ofta skenorna byts ut är individuellt och beror på behandlingsplanen. I och med bytet av de individuellt anpassade skenorna kommer tänderna att flytta sig steg för steg. Du kommer att byta skenor till dess att tänderna stegvis flyttat sig till det planerade slutmålet. 

Efter avslutad Invisalign-behandling så måste bettet stabiliseras för att det inte ska krypa tillbaka till sin ursprungsposition. Detta görs antingen med hjälp av en retainer (en tunn tråd på tandradens baksida) eller en nattskena. Hur länge eller vilken metod som är bäst är individuellt. 

 

Pris:
Konsultation: 2000 kr inklusive undersökning.

Hur mycket en Invisalign-behandling kostar är svårt att säga utan att en konsultation har genomförts. Priset på tandreglering med Invisalign varierar på grund av att det är patientens behov och individuella förutsättningar som står i fokus. Invisalign har en kostnadsbild från 26.000 – 53.000 kr

 

Hur lång tid varar en invisalign behandling:

Beroende på hur stor bettjusteringen är kan behandlingslängden variera mellan 6 och 18 månader. Du kommer däremot att få en uppskattad behandlingslängd när du och tandläkaren går igenom planen för din Invisalign-behandling.

 

Kontakta oss för en invisalign konsultation.

Kontakta oss

Tandborstar