Tandvårdsteamet

Praktikertjänst logotyp
Kundnöjdhet 4.6 av 5
4.6/5

TANDBLEKNING

Vi kan tandblekning!

Kaffe, te, rökning, rödvin och normalt åldrande missfärgar tänder med tiden.

Det finns flera olika metoder att använda sig av för att bleka tänder: klinikblekning med eller utan laserlampa samt hemmablekning med individuella skenor.

Efter många års erfarenhet av tandblekning så kan vi konstatera att hemmablekning med skenor är det säkraste, bästa och kostnadseffektivaste sättet att få vitare tänder.

Det blir ”bäst” resultat med hemmablekning, och det håller i sig längre än andra metoder. Du kan själv anpassa hur mycket/lite du vill bleka och vilka tänder som kanske behöver blekas lite mer än andra. Du sparar dina skenor och fyller smidigt på med nytt blekningsmedel vid behov. Blekningsmedlet är den lilla kostnaden så det blir betydligt billigare om man vill göra en uppfräschning efter ett tag.

 

Hur går en blekning till?

Vi träffas under två besök. Vid första besöket görs en undersökning där vi bedömer om blekning kan utföras, vi tittar på tändernas färg och om eventuella lagningar/kronor finns. Eventuella kariesangrepp måste lagas innan blekningen och tandstenen behöver tas bort.

Ser allt bra ut så tar vi avtryck på dina tänder och framställer individuellt anpassade skenor. När du sen kommer tillbaka så provar vi ut skenorna och ser att de har rätt utformning. Behandlingen kan antingen ske dagtid, i 3-4 timmar/dag eller på natten medan du sover. Behandlingslängden varierar beroende på önskad nyans och utgångsläge men är vanligtvis ca 7-10 dagar. 

Det är 18 års gräns på tandblekning. Du som är gravid eller amma ska inte heller bleka dina tänder, detta då man idag vet för lite om eventuella biverkningar.

Pris för tandblekning: 2500kr för en käke, 4500kr för bägge käkar.

 

Kontakta oss

Tandborstar