Tandvårdsteamet

Praktikertjänst logotyp
Kundnöjdhet 4.6 av 5
4.6/5

BETTSSKENOR

Bettsskena

Har du ont i käken eller huvudet när du vaknar?

Att gnissla eller pressa sina tänder i sömnen är ett vanligt problem. Många personer idag upplever en ökad stress i vardagen och detta är något som inte försvinner i samband med att vi går och lägger oss. Stressen visar sig då i form av tandgnissling som en följd av att vi pressar käkmusklerna mot varandra. Det är något som dels leder till värk i käkled, käkmuskulatur och spänningshuvudvärk, men som även skadar tänderna.

Med hjälp av en bettskena kan man avlasta käken och minska trycket från käkmusklerna. På så vis kan man undvika många av de problem som långvarig tandpressning eller tandgnissling orsakar.

Det finns flera olika typer av bettskenor men den vanligaste tillverkas av genomskinlig hård plast. Skenan fungerar också som ”stötdämpare” när man nattetid gnisslar eller pressar tänderna. Hos patienter som gnisslar mycket och hårt fungerar skenan även som skydd mot slitage av tänder och tandlagningar.

För att framställa en bettskena scannas ditt bett med en 3D scanner. En tandtekniker framställer därefter en modell och en individuellt anpassad bettskena. Vid utlämning passas den in till ditt bett så du biter jämt på den. Alla har vi olika bett, olika tänder och olika munhålor. Det är av den anledningen viktigt att den bettskena som ska användas också provas ut individuellt och tillverkas efter patientens unika behov.

Skenan används som regel när du sover men kan även användas under vaken tid. 

Pris för bettskena: 4445 kr

Kontakta oss

Tandborstar