Tandvårdsteamet

Praktikertjänst logotyp
Kundnöjdhet 4.6 av 5
4.6/5

ALLMÄN TANDVÅRD

Tandvård

Nedan finns ett antal behandlingar som normalt faller in under begreppet allmän tandvård. 

Behandlingar tandvård

Traditionell tandvård

Undersökningar, lagningar, tandhygienistbehandling, rengöring och tandpolering för både barn och vuxna. Barn och ungdomar går gratis hos oss.

Tandvård akut

Akut tandvård 

Vi erbjuder alla former av akut tandvård – ring oss för snabbaste sättet att boka tid hos oss vid akuta besvär.

Implantat behandling

Implantat, kronor, broar och proteser

Att sluta tandluckor kan göras på olika sätt. Även en enstaka förlorad tand påverkar tänderna och bettet på sikt och effekterna kan komma långt senare. Vi erbjuder både fastsittande och avtagbara alternativ.

Rotfyllning

Rotfyllningar

Ibland väljer tandens nerv att dö beroende på exempelvis karies, trauma eller stora fyllningar. Genom att rotfylla en tand får du behålla tanden. Rotbehandling sker ofta i flera steg och avslutas med att man täcker rotfyllningen med en kompositfyllning eller porslinskronor.

Tandlossning

Tandlossning

Tandlossning eller parodontit är en av de absolut vanligaste sjukdomarna i dag. Ofta märker man som patient inte sjukdomen förrän det är för sent. Speciellt då det inte gör ”ont” i tanden när man har tandlossning. Vår tandhygienist, Ulrika Jäger, har mångårig erfarenhet inom området och har jobbat på specialistavdelningen för parodontologi.

Besvär käkled

Käkleds- och muskelbesvär

På natten pressar eller gnisslar många tänder. Det kan bland annat leda till spänningshuvudvärk, som kan avhjälpas. En undersökning avgör om du behöver exempelvis en bettslipning för att tänderna ska passa ihop bättre eller en bettskena som jämnar ut bettet. Det gör att musklerna kan slappna av och samtidigt skyddas tänderna mot onödigt slitage.

Kontakta oss

Tandborstar