Tandvårdsteamet

Praktikertjänst logotyp
Kundnöjdhet 4.6 av 5
4.6/5

ESTETISK TANDVÅRD

Estetisk tandvård

Vi vill att du ska älska ditt leenden!

Är du inte nöjd med hur dina tänder ser ut och letar efter hur du kan rätta till ditt leende? Vi erbjuder bland annat:

  • Estetiska kompositfyllningar.
  • Skalfasader och porslinskronor.
  • Tandblekning
  • Tandreglering

Estetiska kompositfyllningar:

När vi utför högestetiska vita fyllningar i fronten använder vi skiktteknik och kompositmärket Estelite. Denna teknik går ut på att bygga fyllningarna i skikt som motsvarar tändernas olika vävnader. De olika skikten har olika färg med den mörkaste färgen innerst. När vi gör en fyllning på detta sätt uppnås ett mycket naturligt resultat. Dessa fyllningar kan vara små, hela hörn eller ibland hela framsidan på tanden.

 

Skalfasader:

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. De består av ett tunt skal av porslin som ersätter dina tänders framsida. För att kunna göra vackra och naturliga laminat måste vi först slipa bort lite emalj på de tänder som skall göras om. Fasaderna klistras fast på din tandyta och du har fått ett nytt vackert leende. Fasaderna är mycket starka men ofta måste man ändå skydda dessa med en bettskena nattetid.
Pris skalfasader: 7275 kr

Porslinskronor:

Helkeramiska tandkronor fungerar som riktiga tänder. Ibland kan en tandkrona ha förstörts, försvagats eller blivit missfärgad på grund av karies, frakturer eller större gamla fyllningar. För att förlänga tandens liv eller förbättra utseendet, rekommenderar vi att tanden förses med en helkeramisk krona. En konstgjord tandkrona är en permanent övertäckning av hela den gamla kronan, inklusive kanter och eventuella skador. Kronkanten kommer att vara under tandköttet och den konstgjorda kronan fästs noggrant med en typ av tandcement.
Pris porslinskronor: 7275 kr

Endast viss estetisk tandvård täcks av tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd

När det kommer till estetisk tandvård och kostnader är det viktigt att skilja på estetisk tandvård som är nödvändig för din hälsa och sådan som endast görs av kosmetiska skäl. Tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet täcker endast tandvård som utförs av hälsoskäl. Estetisk tandvård som används av rent kosmetiska skäl täcks inte idag av det allmänna tandvårdsbidraget. Dock kan du hos oss alltid få hjälp med att dela upp din betalning så att du inte måste betala hela summan på en och samma gång.

Kontakta oss

Tandborstar